Bouwbedrijven in Nederland: waar moet je op letten?

Gepubliceerd op: 7 augustus 2023

Als je op zoek bent naar een bouwbedrijf in Nederland, dan heb je waarschijnlijk al veel websites bekeken. Maar hoe kies je nu het beste bouwbedrijf voor jouw project? In deze blogpost geef ik je een aantal tips en vergelijk ik de inhoud van verschillende websites.

Al vaker met dat bijltje gehakt

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een bouwbedrijf is de ervaring. Je wilt natuurlijk dat je project in goede handen is en dat het bouwbedrijf weet wat het doet. De WAM Groep is een bouwbedrijf dat al sinds 1920 bestaat en dus al meer dan 100 jaar ervaring heeft in de bouwsector. Dat is veel langer dan de meeste andere bouwbedrijven in Nederland. Bijvoorbeeld, de Koninklijke BAM Groep, het grootste bouwbedrijf van Nederland, bestaat sinds 1959. De WAM Groep heeft dus een lange geschiedenis en een rijke traditie in de bouw.

Breed aanbod

Een ander belangrijk aspect is het aanbod van diensten. Je wilt natuurlijk dat het bouwbedrijf alle expertise in huis heeft die nodig is voor jouw project. De WAM Groep biedt een breed aanbod aan diensten aan. Ze zijn actief in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw, en ze hebben expertise in nieuwbouw, renovatie, betonwerk, gevelprojecten en schilderwerk. Ze kunnen dus elk soort bouwproject aan, of het nu gaat om een huis, een kantoor, een winkel of een brug.

Duurzaamheid

Een derde aspect om op te letten is duurzaamheid. Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk en willen dat hun project op een milieuvriendelijke manier wordt uitgevoerd. De WAM Groep heeft veel ervaring met duurzaam bouwen en werkt volgens de WAMxd (Lean) methode.

Zo efficiënt mogelijk werken

De WAMxd-methode is een methode die de WAM Groep gebruikt om bouwprojecten zo efficiënt mogelijk uit te voeren. De methode is gebaseerd op de Lean-filosofie en is gericht op het minimaliseren van verspillingen en het optimaliseren van processen. Het doel is om de doorlooptijd van projecten te verkorten en de kwaliteit te verbeteren.

De WAMxd-methode bestaat uit verschillende stappen. In de eerste stap wordt het project geanalyseerd en worden de doelen vastgesteld. Vervolgens wordt er een plan gemaakt om deze doelen te bereiken. In de derde stap wordt het plan uitgevoerd en worden eventuele problemen opgelost. In de laatste stap wordt het project geëvalueerd en worden er verbeterpunten vastgesteld voor toekomstige projecten.

WAM Groep past deze methode toe bij al haar bouwprojecten. Door deze methode toe te passen kan de WAM Groep efficiënter werken en kunnen bouwprojecten sneller worden afgerond.

Goede communicatie

Tot slot is het belangrijk dat je goed kunt communiceren met het bouwbedrijf. Je wilt natuurlijk dat je wensen en behoeften goed worden begrepen en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. De WAM Groep richt zich op zowel particuliere als zakelijke klanten en overheidsinstanties. Ze hebben dus een brede doelgroep en kunnen zich aanpassen aan de wensen en behoeften van elke klant. Ze bieden ook op maat gemaakte oplossingen en heldere offertes. Bovendien hebben ze één aanspreekpunt voor elke klant, zodat de communicatie vlot verloopt.

Als je deze website vergelijkt met die van andere bouwbedrijven in Nederland, dan zie je dat de WAM Groep zich onderscheidt door hun lange geschiedenis, hun brede aanbod, hun duurzame werkwijze en hun klantgerichte benadering. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor het succes van je bouwproject.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het kiezen van het beste bouwbedrijf voor jouw project!

Meer lezen?